jounipeltoniemi

Suomen täytyy astua johtoon!

Kreikka-sotku osoitti äärimmäisen selvästi koko eurojärjestelmän luonteen. Iso raha vie korruptoituneita poliitikkoja, eikä muilta kysytä.

 

Vaikka Kreikka omilla sekoiluillaan pitkälti aiheuttikin sen, että se ensimmäisenä kaatui, raadollinen tosiasia on, että tämä velkapohjainen rahajärjestelmä kaataa heikoimmat valtiot yksi toisensa jälkeen matemaattisella pakottavuudella. Koska euro pohjautuu velkaan, uutta rahaa syntyy vain, kun joku ottaa velkaa. Jos ylipäänsä talouskasvua halutaan, jonkun on aina otettava uutta velkaa. Mutta tämä raha kuitenkin vääjäämättä kasautuu kilpailukykyisimpään maahan, ja kaikille muille koittaa velkariisi, jollei tuloja tasata massiivisesti, tai rahaliikennettä rajoiteta. Euroliitossa ei tehdä kumpaakaan. Kelluvissa valuutoissa jo kellutus tasapainottaa tämän automaattisesti. Vielä pahempaa, nämä velkojat pääsevät samalla täysin ehdottomaan määräysvaltaan kaikkien hallitusten yläpuolelle.

 

Nyt kansat on usutettu kreikkalaisten kimppuun, ja kun veren makuun on päästy, on sitten paljon helpompi seuraavaksi syödä seuraava pikkuvaltio, ja ehkä sitten vähän isompikin, Suomi siinä sivussa, eikä enää kukaan auta. Itsepetosta leikkiä nyt isojen kaveria.

 

Kreikka on jo lyöty täysin kanveesiin, tyrmätty, nöyryytetty. Ei heillä ole enää voimia pelastaa edes itseään, saati maksaa joskus takaisin jotakin. Siltikin potkinta vaan jatkuu yhä kasvavalla kiihkolla, ja kaaos ja paniikki kasvaa. Suomalaiset poliitikot rallattavat samassa laumassa

 

Ei Suomi voi pysyä tällaisessa enää mukana. Kun kansa menettää moraalinsa, se menettää kaiken. Oikeudenmukaisuus, kansanvaltaisuus, laillisuus ovat meidän keskeisimpiä perusarvoja. Saako Suomi rahansa takaisin on enää pikkujuttu tässä kuvassa, eikä paljoa lohduta, kun kädet peittää veri. Joka tapauksessa tässä menossa meitä lypsetään kahta lujempaa, jos taivumme väärän rahan edessä.

 

Eurooppa tarvitsee uutta johtajuutta. Eurooppa tarvitsee moraalia. Eurooppa tarvitsee Suomea. Suomen on otettava vetovastuu, ja näytettävä oikea tie ulos kriisistä. Puhtain käsin puhtaan tulevaisuuden puolesta. Emme saa jäädä kenenkään selän taakse vain vetelöimään.

 

Eduskunta on kutsuttava koolle välittömästi. Uusi kaikkien puolueiden uudistushallitus perustetaan saman tien. Hallitus tuo eduskunnalle samana päivänä lakiesityksen ensiksi rinnakkaisvaluutan painamisesta, myöhemmin ehkä koko euroerosta, jos ei muuta sopua synny. Painokoneet käynnistetään heti, jollei jo salaa varastot täytetty markoista. Kun esimerkki on näytetty, saamme aivan varmasti seuraa, ja selkänojaa vastatoimien varalle. Lähtökohdaksi voidaan ottaa vaikka tämä ja linkit sisällä, mutta vähän nopeammin toteutettuna ja ilman Grexitin odottelua. Tärkein rakennemuutos on korvata ulkomaiset velat omalla keskuspankkirahoituksella.

 

Mikäli tästä koetaan turvallisuusuhkaa, niin parempi laittaa hakemus NATO:n kuin kuvitella rahaliiton yksinään mitään suojaavan.

 

Vielä lopuksi, vastaavanlaisten hölmöilyjen kuohitsemiseksi ja kansanvallan turvaamiseksi, toimet perustuslain uudistamisesta käynnistetään, alustava luonnos tässä (minä vielä harkitsisin keskuspankin roolin kirjaamista tähän).

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

Toimituksen poiminnat